Zerkalo Quartet

Het Zerkalo Quartet werd gevormd te Brussel in 2012, na de ontmoeting van vier jonge muzikanten die samen een passie delen voor kamermuziek. Vanaf het begin stond het kwartet onder deskundige leiding van hun mentors, Guy Danel (Quatuor Danel) en Eric Robberecht (Ensor Kwartet), waar ze tot op heden nauw mee samenwerken.
Tegelijkertijd nam het Zerkalo kwartet deel aan masterclasses en workshops van gerenomeerde professors en muzikanten zoals Vaclav Remes (Prazak Quartet), Laura Samuel (ex-Belcea Quartet), Petr Strížek en Petr Holman (Zemlinsky Quartet), James Boyd (London Haydn Quartet), Naaman Sluchin (ex-Quatuor Diotima), Asa Akerberg (Ensemble Recherche), Tony Nys (Malibran Quartet) en Paul de Clerck.
In het kader van de professionele opleiding ProQuartet-CEMC, kregen ze lessen van Natalia Prishepenko (ex-Artemis Quartett).
Het Zerkalo kwartet was reeds te gast op verscheidene internationale podia en festivals, zoals het Concertgebouw Brugge, het Muziekinstrumentenmuseum (MIM) te Brussel, Festival Resonances, Festival en Poitou (Fr), Festival de Cramard (Fr), Festival International de Musique de Chambre à Chiré-en-Montreuil (Fr).
In oktober 2013 behaalde het Zerkalo Kwartet de 2de prijs op de Europese muziekwedstrijd “Città di Moncalieri” in Turijn (Italie).
In mei 2014 ontmoette het Zerkalo kwartet de Japanse componist Toshio Hosokawa en werkten samen aan zijn strijkkwartet “Kalligraphie”, die ze toen voor radio Klara hebben opgenomen.
Creativiteit, innovatie en experiment liggen aan de basis van de projecten van het kwartet.
Ze hebben dan ook hun medewerking verleend aan pedagogische projecten met onder andere educatieve concerten in de Sint-Lukas Basisschool te Brussel en aan het project “Un Quatuor dans ma classe” in de gemeente Sint-Jans-Molenbeek.
Ook werkten ze samen aan een audiovisueel project van de artist Felix Kindermann met de installatie String Quartet No. 1 Separated in het kader van de expositie “image image” en aan een project waarbij teksten van de Russische schrijver Leo Tolstoï worden geassocieerd aan muziek van Leos Janacek en Ludwig van Beethoven.
Het Zerkalo kwartet is momenteel het ensemble in residentie van de associatie Chamber Music for Europe.
Paul Serri – viool, Joris Decolvenaer – viool, Victor Guaita – altviool, Aubin Denimal – cello

Zerkalo Quartet

Met de steun van

Vlaanderen
Franse Gemeenschap
Supernova is een samenwerking tussen

Klara Musiq'3

Partners: Klarafestival, Klara, Musiq’3, CC Strombeek Grimbergen, CC Ter Dilft Bornem, CC Westrand, Kunstenpunt, Beeldenstorm Anderlecht
Sterrenkijkers: CC De Ster Willebroek, CC Hasselt,Gent Festival van Vlaanderen, Klassiek Regio Noordrand, GC De Wildeman Herent, 30CC Leuven, Pamele Classic Oudenaarde, Festival Midi-Minimes, Zomer van Sint-Pieter, Festival Klassiek Leeft Jong Knokke-Heist, Zuidrand Klassiek!, CC De Ververij | Ronse, Klassiek! Beleven in de Westhoek