Urban Piano Quartet

Het Urban Piano Quartet, opgericht in 2019 in Brussel, brengt moderne interpretaties van de grote klassieke werken, met een duidelijke stedelijke toets. Tegelijk tonen ze met enkele werken aan dat ze vertrouwd zijn met het meer hedendaagse repertoire. Als gerespecteerde waarden in de uitvoering van kamermuziek, stonden ze reeds op meerdere Europese podia, zoals Wigmore Hall, St. Martin-in-the-Fields, Flagey en BOZAR, of werden ze uitgenodigd bij deSingel, Klarafestival of Pablo Casals, om maar enkelen op te noemen.
De muzikanten van Urban Piano Quartet hebben diploma’s op zak van onder meer het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris, de Hochschule für Musik van Hannover en van Keulen, de Koninklijke Conservatoria van Brussel, Bergen, Antwerpen, alsook van de Royal Academy of Music in Londen en de Muziekkapel Koningin Elisabeth.

Programma 60 min.
G.Kanchelli- Piano Quartet ‘In L’Istesso Tempo’
J.Jongen- Piano Quartet op.23
P.Vasks- Piano Quartet

Repertoire:
W.A.Mozart- Piano Quartet No.1 in g minor KV 478
J.Brahms- Piano Quartet No.1 in g minor, op.25 and No.3 in c minor, op.60
R.Schumann- Piano Quartet in E-flat major, op.47
G.Mahler- Piano Quartet in a minor
A.Schnittke- Piano Quartet
G.Faure- Piano Quartet No.1 in c minor, op.15
G.Lekeu- Piano Quartet in b minor
Ch.-A. de Bériot- Piano Quartet in a minor, op.50
P.Vasks- Piano Quartet
G.Kancheli- Piano Quartet ‘In
L’Istesso Tempo’
E.Chausson- Piano Quartet in A-major, op.30
J.Jongen- Piano Quartet op.23
L.van Hove- Piano Quartet
J.Absil- Piano Quartet op.33

Link:
https://www.youtube.com/watch?v=bu21Z18hrNQ&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=Z7_XZLaAng0&feature=youtu.be

Contact: contact@kacpernowakcellist.com | Kacper Nowak 0495854731 / Nicolas Dupont 0472 64 45 19

Urban Piano Quartet

WIL JE ONS BOEKEN?

Neem dan zeker contact op met kacper_n@hotmail.com

 • Nicolas Dupont

  “Met meer dan tachtig concerten per jaar, is Nicolas Dupont (°1992) één van de meest actieve Belgische kamermusici van zijn generatie.” (El Diario Montanes)

  Zo trad hij, als lid van het Kugoni Trio, het Malibran Kwartet, het Argenta Trio, het Urban Piano Quartet en het Duo Andaluza op in zalen als Wigmore Hall, St Martin-in-the-Fields (VK), het Paleis voor Schone Kunsten, Flagey, AMUZ, deSingel en het Concertgebouw van Brugge (BE).
  Sinds 2017 gebaseerd in Brussel, reist Nicolas als solist, met pianisten Olga Kirpicheva en Giulio Potenza of met zijn trio- en kwartetcollega’s naar alle hoeken van Europa, maar ook richting het Verre Oosten.

  Zijn ensembles engageren zich sterk voor hedendaagse muziek en hebben al, in nauwe samenwerking met hedendaagse componisten, een vijftigtal werken gecreëerd.

  “If I would have to vouch for a few young artists that deserve to  
  be heard Nicolas is absolutely one of them.” (Itamar Golan)

  Nicolas Dupont nam deel aan muziekfestivals zoals Musica Mundi, Festival van Vlaanderen, Klarafestival (BE), ‘Encuentro de Musica’ de Santander (SP), Pablo Casals Festival (FR), ‘Eckelshausener Musiktage’ (DUI), ‘Windsor Festival’, ‘Chipping Campden Festival’, ‘Brighton Festival’ (UK) en ‘Buma Classical’ (NL) en speelde in het gezelschap van onder meer Yuzuko Horigome, Justus Grimm, Máté Szűcs, Mihaela Martin, Pascal Moragues, Rohan De Silva, Michel Arrignon, Marie Hallynck, Gaby Van Riet, Michel Béroff, Lucas Blondeel, Daniel Blumenthal, Roeland Hendrikx en Valentin Erben.

  Zonder zich actief als solist in het wedstrijdcircuit te willen gooien, ontving Nicolas in de afgelopen jaren een aantal mooie bekroningen; het Kugoni Trio sleepte eerste prijzen in de wacht op de Supernova- (2013) en Forte Limburg- (2015) wedstrijden en ontving in februari 2018 de Fuga Trofee voor bevordering van Belgische muziek.

  In april 2015 werd hem door het Conservatorium van Brussel de prijs ‘Kolonel en Mevrouw Bisschop-Matthijssen’ toegekend voor verdienstelijke studenten en in Londen ontving hij prijzen op de ‘Royal Academy of Music Club Award’ (2016), de ‘Sir Karl Jenkins Music Award’ (2016) en de ‘Worshipful Company of Musicians’ (2017).

  Nicolas maakte verschillende opnames voor de radiozenders Musiq3, Klara, Radio Suisse-Romande (CH), Radio 4 (NL), BBC 3 (UK), RAI3 en Radio Vaticana (IT) en was in België te zien op de televisiezenders Stingray Brava en Canvas.

  Ondanks zijn jonge leeftijd omvat zijn discografie reeds een tiental cd’s met onder meer werk van Astor Piazzolla, Leoš Janáček, Josef Suk en Belgische componisten als Wilfried Westerlinck, Jan Van Landeghem, Jan Van Damme, Piet Swerts, Wim Henderickx, Mathias Coppens, Pieter Schuermans en Jeroen d’Hoe.
  In de loop van het 2019- 2020 seizoen zal Nicolas meewerken aan nieuwe cd opname’s met het Kugoni Trio, het Duo Andaluza, alsook een plaat gewijd aan de muziek van Emil Hartmann samen met Elisabeth Zeuthen Schneider, Tony Nys, Justus Grimm en Daniel Blumenthal.

  “Son grand talent de violoniste et sa personnalité musicale exceptionnelle
  méritent d’être reconnus par le plus grand nombre.” (Michel Arrignon)

  Nicolas is een voormalig lid van het Brussels Chamber Orchestra en speelt nu mee met het Young European String Camerata en het English Chamber Orchestra. Deze kamerorkesten brachten hem reeds in zalen als de Liszt Academy in Budapest, het Musikverein van Wenen, the Barbican in Londen,… en in de Verenigde Staten. Als concertmeester werkte hij samen met dirigenten als Michel Tabachnik, Wouter Lenaerts, Dirk Vermeulen, Peter Csaba en Trevor Pinnock.

  Nicolas Dupont begon op vierjarige leeftijd viool te studeren bij Dejan Mijajev. Nadat deze hem de liefde voor de muziek voedde hem een stevige basis gaf, ging hij in de leer bij Yuzuko Horigome (Koninklijk Conservatorium van Brussel) en Rodney Friend (Royal Academy of Music, Londen). Hij specialiseerde zich daarnaast in kamermuziek bij Itamar Golan (CNSM van Parijs). Hij behaalde deze drie Masterdiploma’s met grootste onderscheiding en zou een blijvende invloed ondervinden van het onderwijs en muzikale visie van deze grote artiesten.

  Daarnaast kreeg hij herhaaldelijk advies van Mihaela Martin en Zakhar Bron en volgde hij masterclasses bij Maxim Vengerov, Ana Chumachenco, Pierre Amoyal, Philippe Graffin,… en voor kamermuziek bij A.R. El Bacha, Bruno Canino, Paul Badura-Skoda, Gavriel Lipkind, Ralph Kirshbaum, Rudolf Buchbinder, Walter Boeykens,… en bij kwartetten als Talich, Prazak, Danel, Enesco, Chilingirian, Fine Arts, Ebène, Alban Berg enz.

  Nicolas Dupont speelt met een ongeziene souplesse en muzikaliteit.” (Radio Klara)

  Nicolas Dupont is zeer dankbaar voor de onvoorwaardelijke steun die hij kreeg gedurende zijn studies in het buitenland. Naast familie en vrienden maakten de RotaryClub Antwerpen, de stichting Robus, SWUK Vlaanderen, de Jovaro Stichting, Inspiratum, Belfius, Bank Delen en in het Verenigd Koninkrijk de Sir Richard Stapley Trust, Stephen Bell Trust, Albert Cooper Music Charitable Trust en de Drake Calleja Trust een optimale muzikale ontplooiing mogelijk.

  Gepassioneerd door het onderwijs, en nadat hij twee jaar lang gastdocent viool was aan het Londense King’s College, is Nicolas voortaan assistent van Mvr Yuzuko Horigome in Brussel.

  Nicolas Dupont speelt op een Giuseppe Petrazzini viool, vriendelijk ter beschikking gesteld door een sponsor.

 • Clément Holvoet

  Clément Holvoet, in 2016 solo altviolist bij het European Union Youth Orchestra onder leiding van Vasily Petrenko, Vladimir Askenazy en Bernard Haitink, leidt een rijk en gevarieerd muzikaal leven. Zo kreeg hij de laatste jaren de kans om op te treden in de mooiste zalen van Europa en daarbuiten (Concertgebouw Amsterdam, Konzerthaus Berlin, Carnegie Hall in New York, Palau de la Musica in Barcelona, …).

  Hij werd op talrijke kamermuziekfestivals in België en het buitenland uitgenodigd als Rising Star en Jong Talent (Cowbridge Wales, Aldeburgh, Ars Musica, Bell’Arte Rhein Main, …) en treedt op aan de zijde van gerenommeerde artiesten als Vladimir Mendelssohn, Marie Hallynck, Jodie Devos, David Cohen, Jérôme Pernoo, Daniel Rowland, Maya Bogdanovic, net als David Waterman, Sergey Malov, Natalia Lomeiko en Thomas Carroll.

  Hij trad op in meer dan twintig landen over de hele wereld, in Azië, Europa en de Verenigde Staten en is medeoprichter van het trio Améthys, net zoals van het recente North Sea Ensemble, een Europees kamerensemble.

  Clément Holvoet behaalde zijn diploma met Grote Onderscheiding aan het Conservatoire Royal in Bergen bij Igor Semenoff en aan de École Normale de Musique in Parijs, met als leermeester Pierre-Henri Xuereb. Daarnaast kreeg hij de kans om een opleiding te volgen in improvisatie bij Didier Lockwood.

  Hij neemt regelmatig deel aan de concerten van het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, het Brussels Chamber Orchestra en het BBC Scottish Symphony Orchestra.

 • Kacper Nowak

  ‘Kacper Nowak is a most gifted young cellist with exceptional technical attributes and a very natural and
  unmannered approach to music’ – Gary Hoffman

  Kacper Nowak werd in Polen geboren en begint op zijn achtste cello te spelen. Een jaar later is hij laureaat van
  de Liezen Wedstrijd in Oostenrijk. Hij volgt les bij Danuta Taczanowska aan de Fryderyk Chopin School in
  Poznan.

  Hij behaalt tal van prijzen op verschillende nationale en internationale wedstrijden en wordt lid van de nationale
  stichting voor hoogbegaafde kinderen. In 2005 wint hij de Eerste Prijs op de wedstrijd van Sint-Pieters-Woluwe in Brussel, om het volgende jaar te starten bij Didier Poskin.

  In 2010 zet hij zijn opleiding verder bij Maria Kliegel in Keulen. Hij behaalt de Eerste Prijs Van Cutsem en Fely Waselle. Daarna studeert hij verder bij Justus Grimm aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en behaalt hij in 2012 de Grote Prijs Edmond Baert. In 2014 beëindigt Kacper zijn master en krijgt hij de Nederlandse Oranjebeurs. Hij neemt deel aan masterclasses met grote musici zoals Gérard Caussé, Walter Grimmer, Boyan
  Vodenitcharov, France Springuel, Gautier Capuçon, Quatuor Danel, Jean-Guihen Queyras en Natalia Gutman.

  Sinds september 2014 vervolmaakt Kacper Nowak zich aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth, onder leiding
  van Gary Hoffman.

  In 2015 wint hij zowel de Eerste Prijs als de Publieksprijs op de Ottoboni – I solisti wedstrijd, en in september van
  datzelfde jaar wordt hij laureaat op de Internationale Johannes Brahms Wedstrijd in Oostenrijk.
  In de herfst van 2018 bracht hij samen met Christia Hudziy zijn debuut album ‘Contrastes’ uit met werk van
  Schnittke, Martinu en Brahms.

  In januari 2019 won hij vervolgens de Supernova Classics-wedstrijd, met het Urban Piano Quartet, waarvan hij
  het oprichtende lid is.

 • Monika Darzinkeviciute

  Monika Darzinkeviciute is een Litouwse pianiste die momenteel in België en Zwitserland verblijft. Ze geeft actief optredens rond Europa als soliste en kamermusicus.
  Monika is een laureaat van nationale en internationale pianocompetities. Recent won ze onder andere de Joseph Darche Piano Prize in Brussel, België en, samen met cellist Natania
  Hoffmann, de tweede plaats van de kamermuziekcompetitie van Luigi Nono in Rivoli, Italië. In 2018 trad Monika, in het kader van de 60e verjaardag van de Benelux, op voor de Koninklijke
  families in de Grote Zaal ‘Henry Le Boeuf’ van Bozar in Brussel.

  Erg gepassioneerd door kamermuziek, is Monika vaak betrokken in ensembles van duo cello-piano en pianokwartet. In het kader van verschillende festivals, heeft ze onder andere met F.Helmerson, J.Grimm, P.Graffin, D.Blumenthal, E.Zeuthen Schneider, T.Nys, D.Guerrier samengewerkt.

  In de loop der jaren heeft Monika ook het grote genoegen gehad om solo op te treden met Lviv Kamer, Litouws Symphonie, Kaunas Kamer, Ciurlionis Symphonie en Kamer orkesten. Monika verscheen op prestigieuze Europese festivals zoals Encuentro de Santander (Spanje); Harmos (Portugal); l’Académie Internationale d’été de Nice (Frankrijk); Thy Chamber Music Festival (Denemarken); Rencontres Musicales Internationales d’Enghien, Midis-Minimes (België); Apeldoorn Festival, Schiermonnikoog, Akoesticum Talent Program (Nederland); Aurora Festival
  (Zweden); Bieszczady Bez Granic Piano Forum (Polen); National Students’ Academy (fondation M. Rostropovich); Christopher’s Summer Festival (Litouwen).
  De opnames van Monika werden door Lithuanian National Radio and Television (Litouwen), Musiq’3 (België) en BRAVA (Nederland) uitgezonden.

  Monika studeerde in Koninklijk Konservatorium Brussel bij D.Blumenthal, in Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover (Duitsland) bij E.Kupiec en in Hochschule der Künste
  Bern (Zwitserland).

Met de steun van

Vlaanderen
Franse Gemeenschap
Supernova is een samenwerking tussen

Klara Musiq'3

Partners: Klarafestival, Klara, Musiq’3, CC Strombeek Grimbergen, CC Ter Dilft Bornem, CC Westrand, Kunstenpunt, Beeldenstorm Anderlecht
Sterrenkijkers: CC De Ster Willebroek, CC Hasselt,Gent Festival van Vlaanderen, Klassiek Regio Noordrand, GC De Wildeman Herent, 30CC Leuven, Pamele Classic Oudenaarde, Festival Midi-Minimes, Zomer van Sint-Pieter, Festival Klassiek Leeft Jong Knokke-Heist, Zuidrand Klassiek!, CC De Ververij | Ronse, Klassiek! Beleven in de Westhoek