Scarbo

Na elk een uniek internationaal traject te hebben afgelegd vonden Pieter, Asagi, Nele en Bart bij elkaar een passie voor muziek en de cross-over met andere kunsten.

Dit bracht hen tot het oprichten van het saxofoonkwartet Scarbo, geïnspireerd op het gelijknamige gedicht van Aloysius Bertrand over een klein duiveltje dat zich in de schaduw schuilhoudt, wachtend om met een virtuoze pirouette te verschijnen om daarna weer te verdwijnen in de duisternis.

Met Brussel als uitvalsbasis gaan ze de samenwerking aan met lokale topkunstenaars; zo werken ze samen met Yuika Hashimoto van Anne Teresa De Keersmaeker’s danscompagnie ROSAS. Hun diverse culturele en artistieke achtergrond creëert een klimaat van creativiteit en kruisbestuiving.

De individuele leden van Scarbo hebben een hele lijst aan internationale prijzen op hun palmares staan en werkten reeds samen met ensembles en orkesten zoals: deFilharmonie (BE), Brussels Philharmonic (BE), Spectra Ensemble (BE), Ensemble Intercontemporain (FR), Symfonieorkest van de Koninklijke Muntschouwburg (BE), Bl!ndman (BE), P.A.R.T.S (BE), het Collectief (BE), Nadar Ensemble (BE), Filharmonie Japan (JP), Tokyo Philharmonic (JP), Filarmonica della Scala (IT), Gustav Mahler Jugendorchester (DE), Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia (IT), Wiener Jeunesse Orchestra (AT), NtGent (BE), Belgrade String Orchestra (SR), Odessa Chamber Orchestra (UKR), One Trick Pony (BE), Vokalconsort Berlin (DE), Anemos Saxofoonkwartet (BE), Koninklijke muziekkapel van de Gidsen (BE), Orchestra Philharmonique Royal de Liège (BE), Theater Aachen (DE).

Scarbo

WIL JE ONS BOEKEN?

Neem dan zeker contact op met scarbosax@gmail.com

 • Nele Tiebout

  Nele studeerde aan zowel het Nederlandstalig- als het Franstalig conservatorium van Brussel en het CRR in Versailles. Ze behaalde de afgelopen jaren enkele schitterende overwinningen op nationale en internationale wedstrijden waardoor ze een veelgevraagde soliste is geworden in binnen- en buitenland.

  Ze werkt freelance bij o.a. Antwerp Sympony Orchestra en Brussels Philharmonic.

  Buiten haar solo projecten neemt kamermuziek een belangrijke plaats voor haar in en is ze steeds op zoek naar verruimende samenwerkingen.

  Haar natuurlijk gevoel voor melodie maakt dat haar rol als sopraansaxofoniste in Scarbo haar dan ook op het lijf geschreven is.

 • Bart Van Beneden

  Bart studeerde aan het conservatorium van Brussel. Naast zijn activiteiten als saxofonist is hij gepassioneerd door dirigeren en werkt hij als dirigent samen met orkesten in binnen- en buitenland. Zo was hij dit jaar te gast in Belgrado, dirigeerde hij de jongerenopera Leedberg en brengt hij de vierde symfonie van Mahler met het OVSO.

  Scarbo zoekt inspiratie in zowel oudere als nieuwe muziek, we geloven in de kracht van transcripties van bestaande werken naar saxofoonkwartet.

  Bart is de huisarrangeur van het ensemble, zijn brede interesse in verschillende muziekstijlen resulteren in unieke arrangementen van soms minder bekende muziek die Scarbo graag deelt.

  De altsaxofoon is de kameleon van het kwartet; hij is zowel een radar binnen het kwartet alsook ondersteunend voor de sopraan met af en toe een eigen melodie als afwisseling in timbre. Deze veelzijdige rol zit Bart als gegoten.

 • Asagi Ito

  Na haar studies in Japan, aan de prestigieuze Tokio National University of Fine Arts and Music, perfectioneerde Asagi zich aan het Conservatoire National de Musique et de Danse de Paris, in de klas van Claude Delangle, een hotspot getalenteerde saxofonisten. Ze bevestigde door de finale te halen van de beroemde Jean-Marie Londeix Competition in Bangkok.

  Asagi is gebeten door kamermuziek en heeft veel ervaring als orkestmuzikant, alvorens zich in Brussel te vestigen werkte ze mee aan talrijke producties bij toporkesten in Japan zoals Tokio Philharmonie, Japan Philharmonie, Sendai Philharmonie en de Kyoto Chamber Philharmonie.

  Als freelance muzikant is Asagi in België momenteel actief bij o.a. Antwerp Symphony Orchestra, Brussels Philharmonic en de Munt.

  Asagi heeft een liefde voor de tenorsaxofoon met zijn warm timbre en ondersteunende rol in het kwartet.

 • Pieter Pellens

  Pieter studeerde in de conservatoria van Gent, Milaan en Wenen. Vanaf jonge leeftijd won hij wedstrijden in binnen- en buitenland wat hem één van de meest gevraagde saxofonisten van zijn generatie maakt. Zo is hij een veelgevraagd solist en vervoegt hij regelmatig Brussels Philharmonic en De Munt.

  Pieter is gepassioneerd door nieuwe muziek en zoekt steeds naar nieuw repertoire voor saxofoonkwartet.

  Na zijn opleiding aan het conservatorium verbleef hij 3 jaar aan de Ictus Academy waar hij kennis maakte met hedendaagse dans en meewerkte aan cross-over projecten.

  Voor Pieter is Scarbo de ultieme tool om verschillende creatieve samenwerkingen aan te gaan. Als bariton en fundament stuwt hij de klank, het tempo en de harmonie van Scarbo.

Met de steun van

Vlaanderen
Franse Gemeenschap
Supernova is een samenwerking tussen

Klara Musiq'3

Partners: Klarafestival, Klara, Musiq’3, CC Strombeek Grimbergen, CC Ter Dilft Bornem, CC Westrand, Kunstenpunt, Beeldenstorm Anderlecht
Sterrenkijkers: CC De Ster Willebroek, CC Hasselt,Gent Festival van Vlaanderen, Klassiek Regio Noordrand, GC De Wildeman Herent, 30CC Leuven, Pamele Classic Oudenaarde, Festival Midi-Minimes, Zomer van Sint-Pieter, Festival Klassiek Leeft Jong Knokke-Heist, Zuidrand Klassiek!, CC De Ververij | Ronse, Klassiek! Beleven in de Westhoek