O’Brass

O’Brass is een koperensemble van jonge gemotiveerde professionele muzikanten met een grote liefde voor muziek en de ambitie om hun muziek door te geven door middel van repetities, concerten en masterclasses.
Het idee om een nieuw polyvalent koperensemble te beginnen kwam er toen de leden elkaar tegen kwamen tijdens de ‘International Belgian Brass Academy’.
O’Brass werkt zich op als ensemble dat muziek brengt van alle tijden en genres en werkt momenteel vooral samen met jonge beloftevolle componisten.
Een eerste realisatie is het werk O’verture van componist Tom Hondeghem. Dit werk ging in première op 10 april 2014 en kon gesmaakt worden door zowel muziekkenners als andere aanwezigen.
Het ensemble bestaat momenteel uit 12 muzikanten, 10 koperblazers en 2 slagwerkers, die zorgt dat we een zeer diverse klankkleur en een grote waaier van mogelijkheden krijgen op het podium.
Een optreden van O’Brass staat steeds garant voor een fris, kwaliteitsvol en muzikaal gebeuren.
Het huidige project van O’Brass is een samenwerking met verschillende jonge Belgische componisten zoals Erik Desimpelaere, Benjamien Lycke, Tom Hondeghem en Jelle Proost. Deze componisten schrijven muziek voor O’Brass zodat het repertoire uitgebreid kan worden. O’Brass zal deze muziek creëren op hun concert in mei 2015.
O’Brass was in 2014 laureaat van de Karen Vernimmenprijs, een prijs die jong talent uit cultuursector een duwtje in de rug geeft.
In de toekomst wil O’Brass zich meer vestigen als vaste waarde binnen het nationale – en internationale koperblaaskader met steeds de muzikale kwaliteit die op de eerste plaats komt.
Ester Van Nuffel – Trompet, Sander Kintaert – Trompet, Sven Ysewyn – Trompet, Stijn Ubaghs – Trompet, Quinten De Gelaen – Hoorn, Diechje Minne – Hoorn, Joachim Van Bockstael – Trombone, Arno Tri Pramudia – Trombone, Mathijs Coine – Bastuba, Ken Gybels – Slagwerk, Stijn Schoofs –Slagwerk, Bram Meesse – bastrombone

O’Brass

Met de steun van

Vlaanderen
Franse Gemeenschap
Supernova is een samenwerking tussen

Klara Musiq'3

Partners: Klarafestival, Klara, Musiq’3, CC Strombeek Grimbergen, CC Ter Dilft Bornem, CC Westrand, Kunstenpunt, Beeldenstorm Anderlecht
Sterrenkijkers: CC De Ster Willebroek, CC Hasselt,Gent Festival van Vlaanderen, Klassiek Regio Noordrand, GC De Wildeman Herent, 30CC Leuven, Pamele Classic Oudenaarde, Festival Midi-Minimes, Zomer van Sint-Pieter, Festival Klassiek Leeft Jong Knokke-Heist, Zuidrand Klassiek!, CC De Ververij | Ronse, Klassiek! Beleven in de Westhoek