Mosa Trio

Het Mosa Trio wordt gevormd door de jonge musici Alexandra Van Beveren, Paul Stavridis en Bram de Vree. Sinds de oprichting in 2010 heeft het pianotrio veel van zich laten horen in binnen- en buitenland.
In maart 2013 won het trio de derde prijs tijdens de finale van het Concours International de Musique de Chambre d’Illzach. Ook mochten zij de publieksprijs en de prijs van de jonge jury in ontvangst nemen tijdens de 18e editie van deze prestigieuze internationale competitie.
In 2012 won het trio zowel de vakjury- als de publieksprijs van de Storioni Ensemblewedstrijd. Ze werden geprezen om hun technisch prachtige spel en de goede repertoirekeuze. Juryvoorzitter Ruud van Eeten noemde het trio “zeer veelbelovend”. “Ze musiceren pas kort als trio samen en maken nu al een solide indruk.” In november van datzelfde jaar won het trio de derde prijs op het concours van het Kamermuziekfestival Hoorn.
Het Mosa Trio speelde tijdens een live uitzending op Radio 4 in het Concertgebouw te Amsterdam. Verder gaf het concerten in o.a. Theater Heerlen, Kasteel Rijckholt, De Toonzaal in Den Bosch en Muziekgebouw Eindhoven en was het te gast op het Grachtenfestival Amsterdam, Kamermuziek in het Groen in Eindhoven en Festival Classique in Den Haag.

Haar naam dankt het trio aan de Latijnse naam voor de stad Maastricht, Mosa Trajectum. De leden van het trio kennen elkaar van het Conservatorium Maastricht, waar het trio gecoacht werd door Tonie Ehlen. Het trio volgde verder lessen en masterclasses bij onder meer Menahem Pressler (Beaux Arts Trio), Susan Tomes (Florestan Trio), het Moscow Rachmaninov Trio, Ralph van Raat, Han de Vries en Andreas Frölich (Mendelssohn Trio Berlin)
Alexandra Van Beveren – Viool, Bram de Vree – Piano, Paul Stavridis – Cello

Mosa Trio

Met de steun van

Vlaanderen
Franse Gemeenschap
Supernova is een samenwerking tussen

Klara Musiq'3

Partners: Klarafestival, Klara, Musiq’3, CC Strombeek Grimbergen, CC Ter Dilft Bornem, CC Westrand, Kunstenpunt, Beeldenstorm Anderlecht
Sterrenkijkers: CC De Ster Willebroek, CC Hasselt,Gent Festival van Vlaanderen, Klassiek Regio Noordrand, GC De Wildeman Herent, 30CC Leuven, Pamele Classic Oudenaarde, Festival Midi-Minimes, Zomer van Sint-Pieter, Festival Klassiek Leeft Jong Knokke-Heist, Zuidrand Klassiek!, CC De Ververij | Ronse, Klassiek! Beleven in de Westhoek