Kugoni Trio

Kugoni Trio is een jong en uniek ensemble ontstaan aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in 2010. Kurt Bertels, Bert Koch en Nicolas Dupont vonden elkaar in hun gezamenlijk enthousiasme voor energievolle kamermuziek en een fris 20ste- en 21ste-eeuwse repertoire, waarin onder meer composities van Ida Gotkovsky, Dmitri Sjostakovitsj, Astor Piazzolla en Paul Hindemith de revue passeren.
Een extra focus ligt op de Belgische muziek, waarbij Kugoni Trio componisten van eigen bodem aanspoort om te schrijven voor hun bezetting. Zo werd reeds het werk ‘Til Minne om Kjaerlighet’ (2012) van Erik Desimpelaere gecreëerd. Voorts schreven ook Jan Van Damme, Benjamien Lycke, Ruud Roelofsen en Bernd Van Hulle reeds werken voor het trio. Werken van de Belgen Paul Gilson, Franz Constant en Wouter Lenaerts behoren ook tot het repertoire.

Het trio was in België reeds op talrijke plaatsen te gast, onder andere in de zaal ‘Henry Leboeuf’ van het Paleis voor Schone Kunsten (Bozar) te Brussel, in de Academiezaal van Sint-Truiden, in AMUZ te Antwerpen, en is een graag geziene gast in talrijke Culturele Centra in België, waaronder Wilrijk, Erpe-Mere, Scherpenheuvel. Ze verzorgden ook met veel plezier optredens op festival- en cultuurdagen als ‘Iedereen Klassiek’ (Brugge) of de ‘Cultuurmarkt’ (Antwerpen). Ook internationaal geniet het Kugoni Trio een uitstekende reputatie. Het werd meermaals in Nederland uitgenodigd, en speelde in Duitsland onder andere in de kamermuziekzaal van de ‘HochschulefürMusik’ te Würzburg.

Bert Koch – Piano; Kurt Bertels – Saxofoon; Nicolas Dupont – Viool

Kugoni Trio

Met de steun van

Vlaanderen
Franse Gemeenschap
Supernova is een samenwerking tussen

Klara Musiq'3

Partners: Klarafestival, Klara, Musiq’3, CC Strombeek Grimbergen, CC Ter Dilft Bornem, CC Westrand, Kunstenpunt, Beeldenstorm Anderlecht
Sterrenkijkers: CC De Ster Willebroek, CC Hasselt,Gent Festival van Vlaanderen, Klassiek Regio Noordrand, GC De Wildeman Herent, 30CC Leuven, Pamele Classic Oudenaarde, Festival Midi-Minimes, Zomer van Sint-Pieter, Festival Klassiek Leeft Jong Knokke-Heist, Zuidrand Klassiek!, CC De Ververij | Ronse, Klassiek! Beleven in de Westhoek