Four Aces Guitar Quartet

Het Four Aces Guitar Quartet is ontstaan in 2008 nadat de leden elkaar leerden kennen op het ‘Iserlohn Guitar Festival’ in Duitsland.
Als onderdeel van het afstudeer-recital van Stein Verrelst speelden zij hun eerste concert en verbaasden ze publiek en jury met een originele repertoirekeuze, verbluffende virtuositeit en een rijpheid aan muzikaliteit. Na hun debuutconcert werd het kwartet uitgenodigd om te concerteren op tal van plaatsen in België. Hun debuutalbum ‘Four Aces’ wordt regelmatig gedraaid op radio Klara, waarvoor het kwartet ook reeds enkele live-uitzendingen speelde. In 2011 waren ze halve-finalist op een kamermuziekconcours te Frankrijk (Illzach) waar zij het eerste gitaarensemble ooit waren sinds 20 jaar.
Het kwartet had de eer les te volgen bij enkele van de grootste namen in de klassieke gitaarwereld zoals Anniello Desiderio, David Russell en Roland Dyens en het podium te delen met voormalig ‘Los Angeles Guitar Quartet’-lid en grammy-winnaar Andrew York. In Juli 2013 had het kwartet de eer te concerteren en les te geven op Europa’s grootste gitaarfestival en daar waar het voor hen allemaal begon, het ‘Iserlohn Guitar Symposium’.
Bart Venken – Gitaar; Inti de Maet – Gitaar; Menno Buggenhout – Gitaar; Stein Verrelst – Gitaar

Four Aces Guitar Quartet

Met de steun van

Vlaanderen
Franse Gemeenschap
Supernova is een samenwerking tussen

Klara Musiq'3

Partners: Klarafestival, Klara, Musiq’3, CC Strombeek Grimbergen, CC Ter Dilft Bornem, CC Westrand, Kunstenpunt, Beeldenstorm Anderlecht
Sterrenkijkers: CC De Ster Willebroek, CC Hasselt,Gent Festival van Vlaanderen, Klassiek Regio Noordrand, GC De Wildeman Herent, 30CC Leuven, Pamele Classic Oudenaarde, Festival Midi-Minimes, Zomer van Sint-Pieter, Festival Klassiek Leeft Jong Knokke-Heist, Zuidrand Klassiek!, CC De Ververij | Ronse, Klassiek! Beleven in de Westhoek