Ensembl’ Arenski

Aanvankelijk gekend onder de naam ‘Arensky Trio’ zag het Ensembl’Arenski in november 2012 het daglicht naar aanleiding van een Euterpe-concert in Kortrijk.
Claire Dassesse (viool), Aurore Dassesse (cello) en Stephanie Proot (piano) werden in 2012 door het Euterpe-festival in Kortrijk uitgenodigd om er het trio van Anton Arensky te spelen. Na het overweldigende succes besloten ze om een permanent kamermuziekensemble op te richten. Het Ensembl’Arensky was een feit. De drie jonge vrouwen kijken met een frisse blik naar het ‘grote repertoire’. Tegelijk laten ze het publiek kennismaken met minder bekende werken. Het trio is flexibel: Ensembl’Arenski brengt ook duo’s in wisselende bezetting.

Ensembl’ Arenski

WIL JE ONS BOEKEN?

Neem dan zeker contact op met stephanieproot@hotmail.com

 • Aurore Dassesse

  Aurore Dassesse, geboren in de muziek! Als vierjarig meisje werd ze door haar muzikale moeder geïntroduceerd in de wereld van de piano. Op de leeftijd van 7 jaar zette ze haar eerste stappen als celliste. Een artieste in haar breekbaarheid, maar zelfzeker, waarbij de techniek, de koppigheid en de volwassenheid elk repertoire aankan. Een muzikante die de titel van Artiest niet gestolen heeft!

  aurore-dassesse.yolasite.com/Biography.php
 • Claire Dassesse

  Claire Dassesse, 27 jaar, is al goed op weg naar een indrukwekkende carrière. Op haar 15 jaar, werkte ze samen met Augustin Dumay en Tatiana Samouil in de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Daar werd ze omschreven als een ‘jong, exceptioneel talent’. Een grote cyclus van studies, gestart bij Igor Oistrakh in het Conservatorium van Brussel, gevolgd door Genève en de Hochschule in Keulen gaf haar een dubbele master met grote onderscheiding.

  aurore-dassesse.yolasite.com/Claire-Dassesse.php
 • Stephanie Proot

  Stephanie Proot is een uitzonderlijke muzikante met het beheer van een krachtig pianistisch meesterschap. Daarenboven overstijgt ze zuiver de virtuositeit en is in staat het publiek omver te blazen met de meest betoverende muzikale sferen. Haar kleurrijke interpretaties geven een unieke symbiose van de natuurlijke expressiviteit en weloverwogen retoriek weer.

  aurore-dassesse.yolasite.com/Stephanie-Proot.php
Met de steun van

Vlaanderen
Franse Gemeenschap
Supernova is een samenwerking tussen

Klara Musiq'3

Partners: Klarafestival, Klara, Musiq’3, CC Strombeek Grimbergen, CC Ter Dilft Bornem, CC Westrand, Kunstenpunt, Beeldenstorm Anderlecht
Sterrenkijkers: CC De Ster Willebroek, CC Hasselt,Gent Festival van Vlaanderen, Klassiek Regio Noordrand, GC De Wildeman Herent, 30CC Leuven, Pamele Classic Oudenaarde, Festival Midi-Minimes, Zomer van Sint-Pieter, Festival Klassiek Leeft Jong Knokke-Heist, Zuidrand Klassiek!, CC De Ververij | Ronse, Klassiek! Beleven in de Westhoek