CeDeL-saxofoonkwartet

Het CeDeL-saxofoonkwartet is een eigenzinnig, jong saxofoonkwartet. Ze ontmoetten elkaar in 2007 in het Lemmensinstituut te Leuven. Ieder van hen is internationaal actief en won diverse prijzen in verschillende wedstrijden zoals de “Yamaha Contest 2007” te Hamburg en de “Adolphe Saxwedstrijd” te L’Hay Les Roses (Frankrijk).
CeDeL is een ambitieus kwartet. Het biedt een brede waaier van genres aan waarbij geen enkele confrontatie wordt gemeden. Door het nastreven van homogeniteit en flexibiliteit geeft het kwartet zowel het Franse klassieke repertoire, de hedendaagse composities als het lichtere genre een waardige plaats in de wereld van de muziek. Door die diversiteit is het ensemble dan ook actief op verschillende podia. In 2009 won het kwartet de “Adolphe Saxwedstrijd” te Dinant en in 2011 werden ze winnaar van de prestigieuze wedstrijd “The International Yamaha Saxophone Quartet Contest” in Madrid.
Als kwartet behaalden ze het Master-diploma kamermuziek en het Master na Master-diploma in de richting “advanced studies in contemporary art music performance” in Leuven.
Peter Cverle – Sopraan Sax; Lieve De Keyser – Alt Sax; Jitse Coopman – Tenor Sax; Pieter Lagacie – Bariton Sax

CeDeL-saxofoonkwartet

Met de steun van

Vlaanderen
Franse Gemeenschap
Supernova is een samenwerking tussen

Klara Musiq'3

Partners: Klarafestival, Klara, Musiq’3, CC Strombeek Grimbergen, CC Ter Dilft Bornem, CC Westrand, Kunstenpunt, Beeldenstorm Anderlecht
Sterrenkijkers: CC De Ster Willebroek, CC Hasselt,Gent Festival van Vlaanderen, Klassiek Regio Noordrand, GC De Wildeman Herent, 30CC Leuven, Pamele Classic Oudenaarde, Festival Midi-Minimes, Zomer van Sint-Pieter, Festival Klassiek Leeft Jong Knokke-Heist, Zuidrand Klassiek!, CC De Ververij | Ronse, Klassiek! Beleven in de Westhoek